Managementul Țesuturilor Dure și Moi în Cazul Maxilarelor Atrofice cu Dr. Dima Cosmin - Joi, 7 Iunie 2018, Hotel Alpin, Poiana B Mareste
Joi, 7 Iunie 2018
Hotel Alpin, Poiana Brașov


Workshop alături de Dr. Cosmin Dima (România)

Mai multe detalii

2018060704


DESCRIERE
Acest curs este o sinteza de ultima ora bazata atat pe bibliografia internationala cat si proprie, a tipurilor de interventii necesare augmentarilor sinusului maxilar sanatos sau cu patologie.

Prima parte a cursului practic va cuprinde o incursiune in anatomia sinusului maxilar. Se vor detalia atat limitele cavitatii antrale cat si vascularizatia si inervatia sinusului maxilar, precum si studiul microscopic al membranei sinusale. Ulterior se va face o sinteza a patologiei sinusale si in baza bibliografiei existente se vor defini criteriile dupa care putem decide cand se poate si cand nu se poate interveni asupra sinusului maxilar ce prezinta patologie.

Partea teoretica va fi completata de o prezentare de cazuri clinice pornind de la abordarea standard si pana la cazuri foarte complexe realizate in colaborare cu un medic chirurg specialist OMF si cu un medic chirurg ORL.

La partea practica, cursantii vor avea ocazia sa exerseze manoperele aferente interventiilor de sinus lift intern ( cu ajutorul sistemului de piezochirurgie Intralift ) si sinus lift extern atat cu ajutorul piezochirurgiei cat si cu ajutorul instrumentarului rotativ din trusa Dask.

In cazul atrofiilor osoase orizontale, una din modalitatile de augmentare este reprezentata de tehnica de bone splitting.

Vom trece in revista micile detalii care fac marile diferente atunci cand abordam tehnici chirurgicale elaborate. Detaliile teoretice vor fi apoi puse in practica pe capete de oaie.

Intrucat orice augmentare osoasa necesita si o sutura corecta si sigura, se vor discuta si aceste aspecte fara de care rezultatul final nu poate fi predictibil.

Partea practica se va efectua atat pe oua pentru sinus lift intern, cat si pe capete de oaie pentru sinus lift extern.

Misiunea acestui curs practic este de a ajuta participantii cu mai putina experienta sa deprinda manualitatea necesara interventiei de sinus lifting, iar pe medicii cu experienta sa-i ajute sa poata decide corect, in baza bibliografiei internationale existente la acest moment, care sunt criteriile dupa care ne ghidam cand hotaram daca un sinus cu patologie poate fi tratat odata cu interventia de sinus lifting. De asemenea se vor prezenta "tips and tricks" pentru finalizarea interventie intr-o singura etapa chirurgicala, chiar si in situatii complet nefavorabile din punct de vedere al ofertei osoase a pacientului.

PROGRAM
 • 08:30 - 09:00 Înregistrarea participanților
 • 09:00 - 10:30 Parte teoretică
 • 10:30 - 11:00 Coffee break
 • 11:00 - 13:00 Parte teoretică
 • 13:00 - 14:00 Lunch
 • 14:00 - 16:00 Parte practică
SPEAKER
 • Dr. Cosmin Dima has graduated from the Faculty of Dentistry, University of Medicine and Pharmacy “Carol Davila”  Bucuresti (UMF) in 2001. Since then he has continued and developed professionally and became a certified implantologist in 2004
 • From 2014 he holds a master's degree in periodontology and in 2016 he started his PhD in surgery on the theme “Bone regeneration”
 • During the years he also became member in different societies such as: Society of Esthetic Dentistry in Romania (SSER), European Society of Cosmetic Dentistry ( ESCD), International Congress of Oral Implantologists (ICOI), Member of Implant Prosthetic Section of the ICOI
 • During the last years Dr Cosmin Dima sustained a lot of conferences in the field of prosthetic dentistry, esthetics and advanced surgery
 • He practice in his own clinic, Dental Progress
INFORMAȚII ȘI ÎNSCRIERE
 • Limbă: română
 • Numărul maxim de participanți: 20
 • Locația: Hotel Alpin, Poiana Brașov
 • Event Manager: Denisa Robe - 0721.256.652
 • Email: events@implantodays.ro
IMPORTANT
În situații excepționale, ImplantoDays, în calitate de Organizator, își rezervă dreptul de a modifica data și locația prezentului eveniment.

Dupa ce salvezi produsul personalizat, nu uita sa-l adaugi in cos.

Text

loader

* cimpuri obligatorii

Scrieti o recenzie

Managementul Țesuturilor Dure și Moi în Cazul Maxilarelor Atrofice

Managementul Țesuturilor Dure și Moi în Cazul Maxilarelor Atrofice

Joi, 7 Iunie 2018
Hotel Alpin, Poiana Brașov


Workshop alături de Dr. Cosmin Dima (România)

Scrieti o recenzie

Te-ar putea interesa și