Extracții Atraumatice, Bone Splitting și Țesuturi Moi Mareste

449,00€

Sâmbătă, 4 aprilie 2020
București

One-Full-Day Workshop (Teorie, Hands-On) susținut de Dr. Cosmin DIMA, subvenționat de Acteon Români

DIN MOTIVE INDEPENDENTE DE NOI, în strânsă legătură cu starea generală internațională privind pandemia, cursul va fi reprogramat.
VOM REVENI CU DETALII la momentul oportun.

????

Mai multe detalii

202004041

Produs nou

din total de 20

DESCRIERE: “Chirurgia minim invazivă și arta manipulării țesuturilor moi, pentru rezultate sigure și predictibile”
Acest curs practic se va concentra pe intervenții chirurgicale minim invazive, cu ajutorul piezotomului de ultimă generație de la Acteon, dar și pe manipularea țesuturilor moi, ceea ce s-a dovedit a fi cheia succesului pe termen lung, în implantologia modernă. Într-o societate în care pacienții doresc să beneficieze de tratamente medicale minim invazive, chiar și cand vine vorba de intervențiile chirurgicale, micile detalii fac marile diferențe, iar piezochirurgia ne poate ajută foarte mult în acest sens.

Partea teoretică conține o prezentare detaliată a diferitelor metode chirurgicale în materie de extracții atraumatice, implantare imediată postextracțional, secvențialitatea în protezarea exclusiv pe implanturi a intregii arcade, grefe gingivale, Socket Shield, Bone Splitting, manipularea țesuturilor moi.

Este dovedit faptul că extracția dentară este urmată de o remodelare osoasă mai mică sau mai mare în funcție de modalitatea în care se face intervenția chirurgicală și prezervarea alveolei. Rezultate optime pot fi obținute numai în urma respectării unui protocol foarte strict. Acest protocol va fi detaliat de la bun început, pe parcursul părții teoretice, iar partea practică va da cursanților posibilitatea să exerseze extracția atraumatică pe mandibule de porc.

Există un consens general în implantologie că este necesară o cantitate minimă de os pentru a se putea insera un implant dentar. Pentru inserarea unui implant cu diametrul de 3,5-4 mm este necesară o lățime osoasă de minim 7-8 mm. Pentru a obține un rezultat previzibil al tratamentului, prezența unei lățimi osoase de cel puțin 2 mm este necesară atât pe partea bucală cât și pe cea linguală a implantului.

Tehnica “bone splitting “, este una dintre cele mai bune tehnici chirurgicale conservatoare, care ne pot ajuta să conservăm osul la nivelul maxilarelor atrofice și să inserăm implanturile în aceeași etapă chirurgicală și, astfel, să scurtăm semnificativ timpul de tratament.

Participanții vor putea înțelege tehnica “bone splitting”, să învețe cum și când să o aplice dar și când să o evite, însă, poate cel mai important lucru, vor învăța cum să obtină rezultate predictibile și stabile pe termen lung, chiar și în cazuri foarte dificile.

Ce veți învăța:
>ce este piezochirurgia și cât de mult ne poate ajuta în practica cotidiană
>cum putem face extracții atraumatice cu ajutorul piezotomului
>detaliile inserării implantului în alveola postextracțională în așa fel încât să finalizăm cu succes și cazurile foarte dificile
>detaliile implantării imediat postextracționale în zona frontală, unde cazurile sunt mult mai dificile
>modalități de augmentare gingivală complementară pentru îmbunătațirea biotipului gingival
>secvențialitatea și protocolul pre și post implantar în cazurile unei protezări imediat postextracționale, exclusiv pe implanturi, a întregii arcade
>tehnica “Socket Shield” - protocolul standard, dar și “tips and tricks” pentru transformarea unei tehnici laborioase într-una predictibilă și cu succes pe termen lung
>micile detalii protetice care fac marile diferențe în materie de estetică și stabilitate pe termen lung
>tehnica bone splitting: de la simplu la foarte complex; trucuri deprinse în peste 15 ani de practică a acestei tehnici
>PMT - Periosteal Membrane Technique - o tehnică nouă, cu rezultate excelente

Hand-On - ce veți exersa practic:
>extracții atraumatice cu ajutorul piezotomului
>bone splitting
>manipulare țesuturi moi: LAMBOU TOTAL și LAMBOU PARȚIAL
>
secretul închiderii lamboului fără tensiune, cheia reușitei în augmentările osoase.

SPEAKER:
Dr. Cosmin DIMA
A absolvit în 2001 Facultatea de Medicină Dentară, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Carol Davila, din București. Este medic specialist în implantologie dentară. Un membru activ a numeroase organizații: Societatea de Stomatologie și Estetică din România (SSER), European Society of Cosmetic Dentistry (ESCD), International Congress of Oral Implantologists (ICOI). Este Director Științific al Digital Dentistry Society România. A publicat articole științifice și a prezentat la conferințe în domeniul stomatologiei protetice, esteticii și chirurgiei avansate. Dr. Cosmin DIMA este KOL al Acteon România.


PROGRAM WORKSHOP
  9:15 -  9:30 Înregistrarea participanților
  9:30 - 11:00 Partea teoretică
11:00 - 11:30 Pauza de cafea
11:30 - 12:30 Partea teoretică
12:30 - 13:30 Pauza de pranz
13:30 - 16:30 Partea practică

TARIFE (one-full-day)
EarlyDays: 219 euro (tarif valabil până la data de 22 martie 2020)

SmartDays: 279 euro (tarif valabil în perioada 23 martie - 3 aprilie 2020)
Acest curs este subvenționat de Acteon România. Tariful real (nesubvenționat) al acestuia este 449 euro.
Număr maxim de participanți: 20.


INFORMAȚII & ÎNREGISTRARE

Locația:
Clinica TRIDENT

Event Manager: Denisa Robe - 0721.256.652
Email: events@implantodays.ro


IMPORTANT

În situații excepționale, ImplantoDays, în calitate de Organizator, își rezervă dreptul de a modifica data și locația prezentului eveniment.

Scrieti o recenzie

Extracții Atraumatice, Bone Splitting și Țesuturi Moi

Extracții Atraumatice, Bone Splitting și Țesuturi Moi

Sâmbătă, 4 aprilie 2020
București

One-Full-Day Workshop (Teorie, Hands-On) susținut de Dr. Cosmin DIMA, subvenționat de Acteon Români

DIN MOTIVE INDEPENDENTE DE NOI, în strânsă legătură cu starea generală internațională privind pandemia, cursul va fi reprogramat.
VOM REVENI CU DETALII la momentul oportun.

????

Scrieti o recenzie

Te-ar putea interesa și