Planificarea Implanturilor cu Ajutorul CBCT Mareste

200,00€

Joi, 13 Iunie 2019
Hotel Alpin, Poiana BrașovWorkshop
alături de Dr. Diana Pop (România) și Dr Andrei Mostovei (Republica Moldova)

Mai multe detalii

2019061302

Acest produs nu mai este in stoc

DESCRIERE

O poziționare corectă a implantului, care să permită o restaurare finală ideală, este întotdeauna dorită de clinicieni, indiferent dacă este vorba despre o singură coroană, o proteză unidentară fixată pe implant sau o supraproteză pe implanturi. Pentru a obține un rezultat reușit, este necesară o analiză aprofundată a anatomiei creastei reziduale și evaluarea densității osoase. În mod tipic, imaginile radiografice bidimensionale - retroalveolare și panoramice - au fost utilizate pentru vizualizarea zonei edentate. În ciuda rezoluției crescute a imaginilor 2D, principalul dezavantaj este că lățimea vestibulo-lingulă a osului alveolar nu poate fi evaluată cu exactitate, ceea ce poate duce la erori de poziționare a implantului și la un rezultat final compromis. Tehnologia CBCT oferă o evaluare precisă a dimensiunilor și a contururilor creastei edentate, determinănd exact înălțimea, lățimea și anatomia crestei alveolare, precum și relația dintre edentaţie și structurile anatomice adiacente.

Plasarea implantului poate fi efectuată cu uşurinţă cu ajutorul datelor 3D obţinute din CBCT, clinicianul putând determina totodată dacă chirurgia pre-protetică, cum ar fi adiţia osoasă sau lifting-ul sinusurilor, este necesară înainte de plasarea implantului.

Toți participanții vor primi un pas-cu-pas etapele necesare planificarii 3D a implanturilor, reducând astfel decalajul dintre stomatologia virtuală și cea clinică.

PARTE TEORETICĂ

 1. Importanța diagnosticelor CBCT în planificarea implanturilor
 2. Prezentare generală a metodelor de planificare a implanturilor
 3. Principiile planificării corecte și evoluția lor
 4. Factorii care afectează stabilitatea primară a implanturilor
 5. Modalități de rezolvare a cazurilor dificile
 6. Cele mai frecvente greșeli
 7. Prezentare și detaliere cazuri clinice

PARTEA PRACTICĂ

 1. Analiza imaginilor 3D, obţinute în urma scanării cu CBCT – ce se poate observa
 2. Marcarea traiectului nervului alveolar inferior
 3. Analiza densității osoase în diferite planuri
 4. Determinarea dimesiunii optime a implanturilor, în funcţie de caz
 5. Măsurarea volumului de material de adiţie necesar
 6. Realizarea unui raport implantologic
 7. Discutarea cazurilor pregătite

Medicii participanţi sunt rugaţi să îşi aducă laptop-ul personal și pot veni cu înregistrari CT în format DICOM, CT-uri ce vor fi discutate împreună cu Dr Diana Pop și Dr Andrei Mostovei.

TARIFE

 • 25 Euro / participant (acest workshop beneficiază de o reducere de tarif subvenţionată de ACTEON România)
 • Numărul maxim de participanți: 25
SPEAKER
Dr. Diana Pop (România)

 • A absolvit Facultatea de Medicină Dentară din cadrul UMF Carol Davila, București în 2011. A urmat apoi cursurile școlii doctorale în Stomatologie Generală. După absovire a profesat ca medic stomatolog, medical trainer și director managerial
 • Actualmente este Director de Vanzari al firmei Acteon - Satelec în Romania, Bulgaria și Republica  Moldova
Dr. Andrei Mostovei (Republica Moldova)
 • 01/01/2018 – Prezent Director de proiect în cadrul IP USMF „Nicolae Testemi anu”, Proiect pentru tineri cercetători „Restabilirea defectelor osoase cu grefe tridimensionale acelulare”
 • 2017 – Prezent Conferențiar universitar, Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală „Arsenie Guțan”, IP USMF „Nicolae Testemițanu”
 • 01/02/2017 – Prezent Prodecan al Facultății de Stomatologie IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Chișinău (Republica Moldova)
 • 02/12/2014 – Prezent Doctor în științe medicale IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Chișinău (Republica Moldova)
 • 01/05/2015 – 31/12/2016 Director de Proiect IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Chișinău (Republica Moldova) "Diferențierea celulelor stem în ingineria tisulară" Nr. 15.819.04.07F
 • 02/12/2014 – Prezent Doctor în științe medicale IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Chișinău (Republica Moldova)
 • 04/2014 – Prezent Asistent universitar - Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală „A. Guțan” IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Chisinau (Republica Moldova)
 • 01/05/2012 – Prezent Medic stomatolog Denta-Mostovei S.R.L., Cahul (Republica Moldova)
 • 01/12/2011 – Prezent Medic stomatolog Gumeniuc-Dental S.R.L., Chisinau (Republica Moldova)
 • 01/11/2010 – 01/11/2013 Doctorand la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală „Arsenie Guțan” IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”, Chisinau (Republica Moldova)
 • 01/11/2007 – 31/07/2010 Medic rezident IP Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemi anu”, Facultatea de Rezidențiat, Chișinău (Republica Moldova) Specialitatea - Stomatologie generală

INFORMAȚII SI ÎNSCRIERI

 • Limba: română
 • Locație: Hotel Alpin, Poiana Brașov
 • Event Manager: Denisa Robe - 0721.256.652
 • Email: events@implantodays.ro

IMPORTANT
În situații excepționale, ImplantoDays, în calitate de Organizator, își rezervă dreptul de a modifica data și locația prezentului eveniment.

Scrieti o recenzie

Planificarea Implanturilor cu Ajutorul CBCT

Planificarea Implanturilor cu Ajutorul CBCT

Joi, 13 Iunie 2019
Hotel Alpin, Poiana BrașovWorkshop
alături de Dr. Diana Pop (România) și Dr Andrei Mostovei (Republica Moldova)

Scrieti o recenzie

Te-ar putea interesa și