Update in chirurgia minim invaziva. De la simplu la complex Mareste

449,00€

Sâmbătă, 24 aprilie 2021
București

One-Full-Day Workshop (Teorie, Hands-On) susținut de Dr. Cosmin DIMA  

Workshop subvenționat de Acteon România

Mai multe detalii

202104241

Acest produs nu mai este in stoc

din total de 20

DESCRIERE:
Acest curs este o sinteză actualizată, bazată atât pe bibliografia internațională, cât și pe experiența vastă (15 ani) a lectorului în piezochirurgia minim invazivă și implantarea imediată, postextractional, dar și tehnici precum bone splitting, PET (Partial Extraction Therapy), FGG (Free Gingival Graft), “Full mouth reconstruction” și multe alte mici detalii care fac marile diferențe în implantologia orală.

Într-o societate în care pacienții doresc să beneficieze de tratamente cat mai puțin invazive și nedureroase, chiar și cand vorbim despre intervențiile chirurgicale, micile detalii fac marile diferențe, iar piezochirurgia ne poate ajuta foarte mult. Timpul este tot mai prețios pentru majoritatea pacienților noștri, iar implantarea imediată vine atât în ajutorul medicului cât și al pacientului pentru finalizarea tratamentului, nu doar mai rapid ci și predictibil.

Partea teoretică va conține o prezentare amanunțită atât a extracției atraumatice cu ajutorul piezotomului de ultimă generație - Acteon Cube, cât și a tehnicii de bone splitting, urmate de inserarea imediată a implanturilor cu conexiune conică, toate într-o abordare minim invazivă. Noțiunile teoretice generale vor fi completate cu detalii exemplificate cu ajutorul cazurilor clinice, de la simplu la complex.

Participanții vor avea șansa să practice extracții atraumatice cu ajutorul piezotomului, pe mandibule de porc, bone splitting pe coaste de porc și apoi să insere implanturi în alveola postextracțională, respectiv în completarea tehnicii de bone splitting. 

Partea practică, este menită să ajute cursanții în a deprinde atât noțiunile elementare cât și "sfaturi și trucuri" divulgate din experiența chirurgicală vastă a lectorului, dar poate cel mai important lucru, cursanții vor învăța cum să obțină rezultate sigure și predictibile chiar și în cazuri clinice dificile.

Subiecte abordate în cadrul cursului:
Avantajele piezochirurgiei în stomatologia minim invaziva
Extractii atraumatice, o condiție obligatorie în era tratamentelor minim invazive
Implantare Imediat postextracțional, în zona laterală
Implantare imediat postextracțional, în zona frontală - o adevarată provocare! Criteriile obținerii unor rezultate estetice și predictibile
Implantare imediat post extracțional “full arch” - secvențialitatea necesară unei resorbții minime
PET (Partial Extraction Therapy) - secretele din spatele reușitei unei tehnici aparte
Bone splitting - cum transformăm o tehnică aparent riscantă într-una sigură și cu rezultate excelente pe termen lung
Grefe gingivale - cum, când și de ce?
Principii de bază, dar și trucuri ale chirurgiei moderne, pentru obținerea unor rezultate sigure, predictibile și estetice
Managementul “zonei de tranziție”, poate cea mai mare provocare a esteticii în jurul implanturilor

SPEAKER

Dr. Cosmin Dima a absolvit Facultatea de Stomatologie, Universitatea de Medicină și Farmacie "Carol Davila" București (UMF) în anul 2001. De atunci a continuat și s-a dezvoltat profesional și a devenit implantolog certificat în anul 2004. Din 2014 a inceput un masterat în parodontologie și în 2019 și-a finalizat doctoratul în implantologie.

De-a lungul anilor a publicat numeroase articole si a devenit membru în diferite societăți precum: Societatea de Stomatologie Estetică din România (SSER), Societatea Europeană de Cosmetică Dentară (ESCD), Congresul Internațional al Implantologilor Orali (ICOI) si altele. El este și co-fondator și director educațional al Societății Dentare Digitale din România.

În ultimii ani Dr. Cosmin Dima a susținut numeroase conferințe în domeniul piezochirurgiei, esteticii și chirurgiei avansate pentru ESCD, SSER, Institutul Steigmann, ImplantoDays, EDAD, ADRE și multe alte societăți dentare importante. El este, de asemenea, lider de opinie in piezochirurgie, pentru compania ACTEON si este certificat în grefa avansată de țesut moale și chirurgie implantara de către Universitatea din Michigan și Xpert certificat la DentalXp.com. 

Dr. Cosmin Dima a inventat 2 tehnici chirurgicale, Snake Technique si PMT(Periosteal Membrane Technique), ambele cu rezultate excelente în domeniul esteticii în jurul implanturilor.

Valoarea cazurilor clinice tratate de Dr Dima este bine cunoscută la nivel internațional și a fost confirmată și de Compania Geistlich, unul dintre liderii mondiali din industria materialelor de regenerare osoasă, care a ales un caz extrem de augmentare osoasă verticală efectuată de Dr. Dima, pentru a fi publicat pe platforma aniversară, Geistlich Jubilee.

În 2019 a fost inclus în randul celor 100 de medici de top ai lumii, de catre Global Summit Institute.

Începand cu anul 2007 este directorul general al Clinicii Dental Progress din București, una dintre cele mai apreciate clinici de medicină dentară din România.

PROGRAM WORKSHOP

09:15 -  9:30 Înregistrarea participanților
09:30 - 11:00 Partea teoretică
11:00 - 11:30 Pauza de cafea
11:30 - 12:30 Partea teoretică
12:30 - 13:30 Pauza de pranz
13:30 - 16:00 Partea practică
16:00 - Q&A

TARIFE (one-full-day)
EarlyDays: 99 euro (tarif valabil până la data de 11 aprilie 2021)

SmartDays: 149 euro (tarif valabil în perioada 12 aprilie - 23 aprilie 2021)
Acest curs este sponsorizat de Acteon România.

INFORMAȚII & ÎNREGISTRARE

Locația:
Clinica TRIDENT, Bucuresti

Event Manager: Denisa Robe - 0721.256.652
Email: events@implantodays.ro
Număr maxim de participanți: 20.


IMPORTANT

În situații excepționale, ImplantoDays, în calitate de Organizator, își rezervă dreptul de a modifica data, locația sau alte detalii ale prezentului eveniment.

Scrieti o recenzie

Update în chirurgia minim invazivă. De la simplu la complex.

Update în chirurgia minim invazivă. De la simplu la complex.

Sâmbătă, 24 aprilie 2021
București

One-Full-Day Workshop (Teorie, Hands-On) susținut de Dr. Cosmin DIMA  

Workshop subvenționat de Acteon România

Scrieti o recenzie

Te-ar putea interesa și